Joogikoolitused - toidukultuuri toetaja

Kange alkohol

Kanged alkohoolsed joogid on viin ehk vodka, viski, konjak, rumm, džinn , kalvados, tekiila, liköörid, marc, grappa, akvavit. Koolitusel soovitatakse joogid peale maitsmist välja sülitada.

 

Konjakikoolitus

Tihti nimetatakse mõningaid konjakiga sarnaseid, kuid odavamaid jooke konjakiks, Mõneti oma omadustelt need ongi sarnased,kuid nad pole konjakid.

Konjakikoolituse loengu käigus tutvutakse erinevate või ühe mõisa konjakitega. Konjakkoolitusel tehakse juttu konjaki ajaloost, konjaki viinamarjasortidest, suurepärase joogi valmistamisest, piirkondade eripäradest,  konjaki vanuseklassifikatsioonidest nagu VS , VSOP, XO .
Loomulikult maitsetakse ja võrreldakse erinevas vanuses

konjakit.

Vaata VSOP konjakite pimetesti kirjeldusi!

 

Kalvadosekoolitus

Kanged alkohoolsed joogid - Kalvadose koolitus, kus räägitakse suurepärastest Prantsusmaa Normandia piirkonna õuna ja pirni brändidest. Siidri ja kalvadose õunte-pirnide kasvatamisest, jookide valmistamisest, eripärast. Loengu käigus maitsetakse erinevate õunast ja pirnist valmistatud erinevas vanuses kalvadostega.

Vaata kalvadoselugu Normandiast!

 

Rummikoolitus

Rummikoolitusel räägime rummide ajaloost, rummi valmistamisest, maitsetakse 6-12 erinevat rummi ja/või -kokteili. Koolituse hind sõltub osalejate arvust, koolituse kohast ja söökidest - suupistetest. Koolitus sisaldab loengut ja rummide maitsmist. Teeme mõned rummi-kokteilid.

Vaata rummide pimemaitsmist!

 

Viinakoolitused
pimemaitsmised

Viin ehk vodka on väga kange jook, mille degusteerimist soovitame õppida. Hea on viina võrrelda, ja vajadusel maitsta.

Koolitusel räägime viindest, nende ajaloos, valmistamisest, kuidas degusteerida. Mida võiks ja mida ei peaks tegema.
Vaata varem toimunud pimemaitsemist!

 

Grapakoolitus

Grapa on tüüpiliselt viinamarja mahla väljapressimisel järel jäävate viinamarja kestade kogumis oleva magusainete kääritamisel ja destilleerimisel saadav kange jook.
Loengu käigus tutvutakse erinevate lihtsate ja vanade grapadega. Koolitusel räägitakse grapa piirkonnast, ajaloost, valmistamisest, eripäradest. Loengu käigus degusteeritakse 6-8 erinevat grapa

Vaata ka varem toimunud pimemaitsmist!

 

Kombineeritud joogikoolitus

"Vein ja Konjak" koolitus, kus alguses kuulatakse loengut teemal vein, harjutatakse veinipudeli avamist jpm.

Degusteeritakse söögi ajal vahvaid veine - vahuvein, valge- ja punavein ning seejärel jätkatakse konjakite kohta teabe kui ka aroomi ning maitsetega. Kavas üks vahuvein, kolm valget veini ja kolm punaveini. Konjakitest Pineau des Charentes , VS, VSOP ja XO.


"Teema Õun"
, kus räägitakse õunast, pirnist valmistatud jookidest nagu vahutav siider ja kange kalvaos. Siidritest kuiv ja veidi magusam. Kalvadostest Pommeau, FIne, VSOP ja XO.

"Toidu Valmistamise Töötuba ja Veinide Sobitamine" on koolitus, kus juhendaja käe all saate valmistada lihtsaid, kuid maitsvaid toite ning neid veinide või teiste jookidega omavahel sobitades. Koolitused saavad toimuda tubaselt kuskil talus, restorani köögis või teile sobivas kohas, kuid pole välistatud näiteks metsas meeskonnaga, klientidega või sõpradega süüa teha ja kogeda uusi toidu ja joogi kooslust.

 

Viskikoolitus

Viskikoolitusel räägitakse viski valmistamisest, erinevate riikide eripäradest. Viskide liigid ja maitsed. Mida, millal ja miks valida?
Praktiline osa: nelja (soovi korral enama) viskisordi võrdlemine, maitsmine. Vaata ka viskide pimemaitsemise kirjeldusi!

 

Lisaks

Kui teid huvitavad mingid erilised, siin mitte kirjeldatud koolitused, siis palun võtke meiega ühendust telefoni või e-sõnumi abil.

Sisenedes Joogikoolituste veebilehele olete kinnitanud, et olete vanem, kui 18 aasta vanune ja nõustute Joogikoolituste pakutavaga. Kui olete siin ekslikult, siis vajutage siia!

Kange alkoholi koolituse hind sõltub osalejate arvust, koolituse kohast ja söökidest - suupistetest.

Koolitus sisaldab loengut ja kangete jookide maitsemist.