Joogikoolitused - toidukultuuri toetaja

Parima Prosecco tiitli eest käis pimetestil tihe rebimine 05. märts 2010

 
 

Selleks et meie kaubanduses ja restoranides pakutavaid vahuveine paremini mõista ja end ilusate siltide mõjutustest mitte segada lasta, otsustasime valikuliselt vahuveinid üle maitseda.

Pimemaitsemisel olid nii odavad vahuveinid kui ka kallid šampanjad, kokku 39 jooki, mis maitsete järgi rühmadesse liigitati ja mustadesse kottidesse pakiti, et need kuidagi tuvastatavad poleks.

Maitsejateks oli kolm meest ja üksteist õrnema sugupoole esindajat, kes jagunesid omakorda asjast huvitatuteks ja professionaalseteks „ninadeks”. Maitsemisel osalesid Maarja-Liis Ilus, Külli Värnik, Angeelika Kang, Merike Tali, Maris Valusk, Veronica Puhk, Helen Silts, Kertu Lukas, Kaire Hallismaa, Merike Ellen, Ave Toomjõe, Arne Pajula, Toivo Voit ja Aare Karolin. Testimine toimus Savoy Boutique hotelli restoranis Mekk.

 

TESTIJATE LEMMIKUD

1. Chiara Valle Brut Prosecco Valdobbiadene

Välimus: hele rohekaskollane, õrn tihe mull. Aroom: lilleline, kreemine, pirnine; pirnikompott, väga magus. Maitse: barbarissikomm, mineraalne, tsitrused (laim), küps pirn, kuiv; pikk järelmaitse, karge mull.

2. Colutta Prosecco Brut

Välimus: helekollane, ilus mull. Aroom: magus puuviljane, hilissuve lilled, tsitrus, münt. Maitse: ergas happesus, mineraalne, mahe, kreemine, kuiv, intensiivne mull.

3. Contessa Giulla Prosecco Extra Dry

Välimus: helekollane, ilus elegantne väike mull. Aroom: kärjemesi, kuiv aprikoos, magus, veidi rohune ja leivane. Maitse: rohune, hea hape, kreemjas pehmus, pärmine.

4. Fatinel Prosecco Extra Dry

Välimus: helekollane, suur tugev mull. Aroom: mesine, virsik, puuviljane, viide leivast. Maitse: mahlakas, happene, agressiivne mull; järelmaitse õrnalt magus.

5. Maschino dei Cavalieri Prosecco di Valdobbiadene VSQPRD

Välimuselt kirgas, väike peen õrn mull. Aroomis lilleline (kollased lilled), puuviljane, kerge. Maitselt marjane, virsikune, kreemjas, mahlakas, hõrk. Ehe Prosecco.


 

6. 100% Prosecco Dogarina Millesimato Brut

Välimus: intensiivne väike mull, vahutav äär. Aroom: aromaatne, tüüpiline Prosecco, marjane, tsitrused, puuviljane, lilleline. Maitse: pärmine, kreemine, värske, mineraalne.

7. Chiara Valle Dry Prosecco Valdobbiadene

Välimus: helekollane, ilus mull. Aroom: värsked puuviljad, roheline õun, rohune, veidi kirbe, konjakine vihje. Maitse: keskmise happega, mahlane lõpp.

8. Canella Prosecco Extra Dry

Välimus: helekollane. Aroom: münditee, kibe ja keemiline. Maitse: samuti mündisus, värske, viinamarjamahlane, karge mull; järelmaitses rosina magusus.

9. Prosecco Special Cuvés Brut Zonin

Välimus: ilus väike mull, vahutav äär. Aroom: mannavahune, mesi, valged lilled, küps pirn, veidi tsitrust. Maitse: barbarissikomm, mahlane, veidrad maitsed.

10. Belstar Prosecco DOC Brut

Välimus: helekollane. Aroom: pirn, banaan ja troopilised viljad, vürtsikas. Maitse: keskmine hape, mineraalne, kuiv, kestev järelmaitse.

11. Cortigiano Prosecco Extra Dry

Välimus: peaaegu värvitu. Aroom: vanilline, lilleline, düšess, puuviljane. Maitse: lopsakas, higine, õrnalt magus; järelmaitse kuiv, lühike.